Стародавні українські імена зберігають потужну енергетику: 7 незвичайних імен жінок, які заворожують

Стародавні жіночі імена частіше можна зустріти в літературних творах, ніж у сучасному повсякденному житті. Іноді такими іменами називають дівчаток на честь прабабусь чи ще давніших родичів. Рідковживані імена, що носили наші пращури, мають досить потужну енергетику та силу, яку передають новим власникам.
"Апостроф" розповів про 7 незвичайних українських дівочих імен, про які не варто забувати.
Марися (Марія)
Значення: гірка, сумна, відкинута, бажана, уперта або пані; морська.
Марися – чуйна людина, яка намагається знайти компроміс у будь-яких ситуаціях. Через свій м’який характер вона краще відійде в сторону, ніж вступатиме в суперечку. Марися зазвичай перебуває в оточенні друзів, не страждає від самотності.
Особливість жінок, що носять це ім'я, – у невмінні концентрувати увагу на чомусь конкретному. Тому їм доводиться докладати чималих зусиль задля досягнення успіху у кар'єрі.
Мелашка (Меланія)
Значення: темна, чорна, похмура, жорстока.
Меланія має гострий допитливий розум, дуже кмітлива та чутлива. Проте натура її досить суперечлива та запальна. Досягти успіху їй не важко завдяки чудовій пам’яті, комунікабельності та начитаності.
Жінки з цим іменем нерідко вибирають професію творчого характеру, в якій можуть проявити себе на повну. Прекрасне почуття гумору дозволяє їм постійно знаходитись у центрі уваги.
Головний недолік Меланій – конфліктність. Часом вони займають категоричну позицію, повністю виключаючи правоту інших. Передусім це пов’язано з емоційною нестабільністю, адже у глибині душі Меланія дуже добра людина, яка може стати прекрасним другом.
Одарка (Дарина, Дарія)
Значення: переможниця.
В дитинстві Одарка часто бере на себе роль командира, швидко наводить порядок серед дітей, пускаючи в хід і кулаки, якщо цього вимагає ситуація. Вона ненавидить самотність та обожнює гучні веселі ігри.
З часом названі цим ім'ям дівчата привчаються слухатися батьків, допомагають по господарству. Після одруження Одарка викреслює зі спогадів усі дошлюбні захоплення, романи та прихильності, щоб відчути щастя поряд із коханим чоловіком.
Ці жінки легко знаходять спільну мову з усіма, люблять приймати гостей, готувати і займатися домашнім господарством.
Палажка (Пелагея)
Значення: відкрите море.
Попри свою сильну волю, Пелагея часто поводиться, як невпевнена дівчинка. У неї непростий, суперечливий характер, який не просто зрозуміти оточуючим. Декому вона здається досить замкнутою, але насправді ця жінка може стати надійним другом, готовим на жертви заради допомоги близьким.
Власниці цього імені знають, як досягати цілей. Вони спритно пристосовуються до будь-яких умов та за необхідності готові на кардинальні зміни у житті.
Ці жінки мають успіх у фінансовій сфері та вміють робити гроші з повітря, але часом поводять себе надто меркантильно. По відношенню до своїх кривдників вони – злопам’ятні й мстиві особи.
У сімейному житті Пелагея демонструє дивовижну хазяйновитість, розподіляючи порівну обов’язки між собою і чоловіком.
Параскевія (Параскева, Параска)
Значення: переддень свята, п’ятниця; очікування, приготування.
Параска – щира, доброзичлива і життєрадісна дівчина. Проте сильний вплив на неї мають зовнішні фактори, тому вона легко піддається як смутку, так і веселощам. Параска спокійна і розважлива, реально дивиться на життя, володіє чіткими моральними принципами.
Ці жінки добре розбираються в людях, цінять в них відданість та вірність, не звертаючи увагу на соціальний статус.
Характер у Параскеви міцний і витривалий, але все ж її надзвичайно легко образити. Вона просто панічно боїться зради і ніколи не прощає тих, хто підірве її довіру до себе.
Рина
Значення: тріумф, веселощі.
З дитинства Рина – дуже активна і весела, яка може цілими днями носитися з галасливою ватагою хлопчаків, замість того, щоб тихенько гратися ляльками. Нерідко їй вдається верховодити хлопцями, задаючи тон їхнім іграм і витівкам.
Лідер у всьому, вона ніколи не береться за справу, яка їй не подобається. Все, що їй по душі, ця леді зробить якісно і красиво. Жінка з цим ім'ям не любить суперечок і конфліктів, дуже товариська натура, яку цінують рідні та колеги.
Трансформація відбувається з Ринами у підлітковому віці, коли вони приймають більш жіночний образ, вчиться плавно рухатися і стильно вдягатися.
Щасливий шлюб у Рини складається, якщо чоловік дозволяє їй виконувати роль голови сім'ї. Тільки це надає їй сили і можливості робити все для спільного щастя.
Уля (Уляна)
Значення: із роду Юліїв; кучерява, пухнаста.
Уляна – добра, справедлива, спокійна, слухняна, поважає батьків. Ще з дитинства вона чудово ладнає з однолітками, уникаючи конфліктів. Це талановита особистість, яку цікавить мистецтво в усіх його проявах. Проте з точними науками у неї не складається.
Головні якості, завдяки яким цих жінок цінують у колективі, – це чесність і порядність. Крім того, вони дуже привабливі зовні, мають особливий шарм.
Украй серйозно Уля підходить до створення сім'ї. Їй не подобаються нерішучі, слабкі духом чоловіки, тому серед них немає кандидатів на її серце й руку. Після заміжжя Уляна цілком присвячує себе родині, дбаючи про домашній затишок.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment